Happa to mame Warszawa to filia poznańskiego lokalu, specjalizującego się w herbacie i japońskich słodyczach. Właściciele poświęcili temu miejscu mnóstwo uwagi, dbając o zachowanie specyficznego dla nich stylu charakteryzującego zarówno wystrój, kartę, ale i też relacje obsługi z gośćmi.
Happa to mame Warszawa mieści się przy ulicy Hożej 43/49. To miejsce, w którym można delektować się japońską herbatą oraz słodkościami, takimi jak mochi czy daifuku.
Japońskie słodycze zyskały zainteresowanie przede wszystkim dzięki wyestetyzowanej formie, jednak ich smaki oraz konsystencje określane są jako trudne. Mochi powstają z mochigome, czyli ryżu kleistego, który jest gotowany, a następnie ubijany na gładką masę. Daifuku, czyli ciasteczka ryżowe, mają najbardziej różnorodne smaki, od truskawkowych po kawowe.
Happa to mame Warszawa to miejsce stworzone przez Shotę Nakayamę i Marcina Cieśluka, gdzie można poczuć atmosferę japońskiej herbaciarni.